inomhusbelysning.se

Lampor kontor

Hem > Lampor kontor

Lampor kontor

Lampor för kontorsmiljöer spelar en avgörande roll när det gäller att skapa en produktiv och trivsam arbetsplats. Oavsett om du arbetar hemifrån eller på ett traditionellt kontor, är rätt belysning viktig för att främja koncentration och välbefinnande.

Köpa kontorslampa

För att hjälpa dig köpa kontorslampa har vi samlat några rekommendationer på professionella återförsäljare nedan.

DPJ

DPJ erbjuder ett brett utbud av lampor till kontor, med fokus på att förbättra produktivitet och välmående. Deras lampor är noggrant utformade för att skapa en optimal arbetsmiljö genom att erbjuda rätt mängd ljus med hög effektivitet. De tar hänsyn till energieffektivitet med LED-belysning och erbjuder flexibla alternativ för att anpassa belysningen efter dina specifika behov. Oavsett om du behöver allmänbelysning, bakgrundsbelysning eller punktbelysning, har DPJ den perfekta lösningen för ditt kontor.

Calixter

Calixter erbjuder ett imponerande sortiment av kontorslampor som är utformade för att öka produktiviteten och förhöja arbetsmiljön. Med starkt riktat ljus ger deras lampor optimal belysning för hela kontoret. Calixter har noggrant valt ut lampor från välkända varumärken som garanterar hög kvalitet och hållbarhet. Oavsett om du söker en funktionell skrivbordslampa eller en stilfull taklampa, hittar du det hos dem.

OutletLampor

Är du på jakt efter den perfekta belysningen för ditt kontor eller arbetsutrymme? Ibland kan en väl vald lampa göra stor skillnad när det kommer till produktivitet och arbetsmiljö. Hos OutletLampor kan du hitta lampor till kontor som erbjuder både funktionalitet och stil. Oavsett om du föredrar en modern och minimalistisk design eller en mer klassisk och tidlös look, finns det alternativ som kan förbättra din arbetsplats.

Fagerhult

En kontorslampa från Fagerhult är nyckeln till att skapa en optimal arbetsmiljö. Med deras djupa kunskap om ljusets påverkan på hälsa och välmående kan de erbjuda belysningslösningar som går utöver standardregler och standardlampor. Fagerhult strävar efter att anpassa ljuset till individens behov och arbetsuppgifter, vilket i sin tur ökar produktiviteten och trivseln på kontoret. Deras vision är att skapa en hållbar arbetsmiljö där belysning spelar en central roll för att skapa en bra arbetsplats för varje medarbetare.

Exempel på olika typer av belysning

  • Allmänbelysning: Taklampor ger en jämn belysning i hela rummet.
  • Bakgrundsbelysning: Vägglampor skapar en behaglig atmosfär och minskar starka strålkastares skarpa ljus.
  • Punktbelysning: Skrivbordsbelysning lyser upp specifika områden. Skrivbordslampor med böjbara armar ger flexibilitet för riktning av ljuset.

Belysning på kontor – Så ska du tänka

Rätt ljus och belysning spelar en avgörande roll när det gäller att skapa en produktiv och trivsam arbetsmiljö. Att planera din belysning på kontoret kan göra stor skillnad för medarbetarnas välbefinnande och arbetsprestation. 

Rätt ljusstyrka

Kontoret bör ha tillräcklig ljusstyrka för att undvika ögontrötthet och öka produktiviteten. En bra riktlinje är att sträva efter minst 500 lux vid arbetsstationerna, men detta kan variera beroende på arbetsuppgifter och individuella behov.

Dagsljus

Dra nytta av naturligt dagsljus om möjligt. Studier visar att dagsljus kan förbättra fokus och välbefinnande. Placera arbetsstationer nära fönster och undvik att blockera naturligt ljus med tunga gardiner eller möbler.

Justering och flexibilitet

Ge medarbetarna möjlighet att anpassa belysningen efter sina individuella behov. Skrivbordslampor med dimmerfunktion eller justerbar färgtemperatur kan vara en bra idé för att låta användarna skapa sin egen arbetsmiljö.

Rätt färgtemperatur

Välj ljuskällor med rätt färgtemperatur. Kallt ljus (högre kelvinvärde) kan vara lämpligt för uppgifter som kräver koncentration och skärpa, medan varmt ljus (lägre kelvinvärde) kan skapa en mer avslappnad atmosfär.

Minska bländning

Se till att belysningen inte bländar medarbetarna. Använd armaturer med bra avskärmning och placera dem så att de inte ger störande reflektioner på skärmar eller ytor.

Energiförbrukning

Fokusera på energieffektiva ljuskällor, som LED-lampor. De är inte bara miljövänliga utan kan också minska driftskostnaderna på lång sikt.